Een energetische behandeling bij dieren lijkt op die van mensen, alleen duurt de behandeling wat korter en kom ik liever aan huis, omdat dieren zich prettiger voelen in hun eigen leefomgeving. In de Bollenstreek en Haarlemmermeer kom ik graag aan huis. Woon je verder weg dan moeten we overleggen wat het beste is.

Dieren zijn in staat om makkelijker en sneller de energie die van mijn handen afkomt te absorberen dan volwassenen. Het komt voor dat dieren in slaap vallen of zich bijdraaien alsof ze willen zeggen: “Daar, op die plek moet je zijn”. 

Dieren kunnen meestal niet zo lang stilzitten of -liggen. Ik zeg ook altijd tegen het dier dat het bij mij mag weglopen als het mijn handoplegging niet (meer) wil en dat ik hem of haar niet zal dwingen. Wanneer een huisdier mijn energie afwijst dan heeft het dier het niet (meer) nodig. Ik blijf dan altijd nog wel even, omdat het vaak voorkomt dat het dier even later toch weer terug komt, totdat het echt niet meer nodig is. Ik heb respect voor wat het dier mij aangeeft en zal nooit iets opdringen. Het komt zelden voor dat dieren mijn warmte niet prettig vinden, dan houd ik iets meer afstand van het dier en probeer het dan wat meer op afstand, door het dier letterlijk meer ruimte te geven. Soms moet een dier even wennen aan deze vorm van behandeling en als het dier het echt niet wil, dan moeten we dat natuurlijk respecteren.

Ook dieren moeten aangemoedigd worden goed water te drinken na mijn behandeling.