Sommige mensen, jong of oud, hebben geen behoefte om te praten over hoe ze zich voelen of wat hen bezig houdt en voelen er ook weinig voor om een energetische behandeling te ondergaan. Voor deze mensen en voor iedereen die het gewoon leuk vindt om lekker bezig te zijn, bied ik ook creatieve werkvormen aan. Ik merk dat vooral hoog sensitieve mensen, kinderen en jongvolwassenen hierin geïnteresseerd zijn. Denk niet van, oh, maar ik ben niet creatief of ik kan niet tekenen. Iedereen kan meer dan hij/zij denkt en je zult jezelf verbaasd doen staan. Je zult jezelf in ieder geval beter leren kennen tijdens een sessie creatieve werkvormen. Ben je nieuwsgierig geworden naar creatieve werkvormen en hoe dit je energetisch kan helen, lees dan even verder of bel me voor meer informatie.

Bij creatieve werkvormen ga je werken aan een creatief stuk. Nou klinkt dit ingewikkelder dan het is. Misschien is de opdracht wel een mandala te kleuren of er zelf eentje te maken, met (kleur)potlood. Ook een tekening/schilderij met potlood, stift of waterverf met een een daarbij behorend thema behoort tot de mogelijkheden. Zelfs een klei-opdracht kan aan de orde komen, wanneer ik van mening ben dat dát goed voor je welbevinden of herstel is. Je gaat ervaren dat het kunstwerk die jij hebt gemaakt weergeeft hoe jij je op dat moment voelt en waar en hoe je op dit moment in het leven staat. Maar ook waar je tegenaan loopt, wat je lastig vind of pijnlijk. Niet alleen hetgeen wát en hoe je hebt getekend of gecreëerd, maar ook de kleuren die je hebt gebruikt, hebben een boodschap. Je legt jezelf best bloot, bij creatieve werkvormen. Per keer kijken we naar wat je kunstwerk je zeggen wil, waar je last van hebt, welke vragen je bezig houden en wat je nodig hebt om je beter te voelen. Hierop worden de opdrachten aangepast. De meeste mensen komen 4 – 8 keer voor deze vorm van creatieve ”therapie” en dan 2 keer per maand. Maar je kunt ook elke week willen komen of 1 keer per maand, net wat jij wil.

Je zult merken dat creatief bezig zijn rustgevend en helend is. Je bent lekker uit je hoofd, waardoor het piekeren even stopt. Het werkt ontspannend, helend en therapeutisch én je krijgt nieuwe inzichten in wat je bezig houdt, of waar je voor weg loopt. Je kunstwerk drukt je gedachten en gevoelens uit, zonder dat je je daar bewust van bent.

Bijzondere techniek

Je kunt bij mij ook Was-tekeningen maken, ook wel Encaustic Art genoemd. We gebruiken een heet strijkbout en wasco. De kleuren laten we smelten op een heet strijkijzer en die strijk je op speciaal papier. Dit doe je vanuit je gevoel, zonder het bewust te sturen. Iedereen kan creatief bezig zijn, je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet kunt kleuren of tekenen. Je tekent of kleurt vanuit je intuïtie. Er verschijnen bij deze was-tekeningen verschillende symbolen op je vel, bijvoorbeeld dieren, mensen, bomen, bloemen, cijfers en letters. Je zult versteld staan van wat je hebt gecreëerd. Het is heerlijk om uit je hoofd te stappen, verstand op nul, niet nadenken en alleen maar je gevoel te volgen. Wat extra leuk is, is de boodschap die je erin ziet. Probeer het maar een keer.

Vaak is het kunstwerk een duiding voor het moment. Andere keren gaat het om iets uit het verleden dat nu nog invloed heeft. Bij het bespreken van je kunstwerk kom je daar vanzelf achter. Het komt ook voor dat de boodschap die je krijgt bedoeld is voor in de toekomst. Soms dringt ook pas later, thuis, tot je door wat de boodschap is. Geef jezelf daarom te tijd om je kunstwerk te begrijpen en te voelen. Uiteraard mag alles wat je maakt mee naar huis. Leg je kunstwerk op een plek in je huis waar je regelmatig bent of langsloopt. Kijk regelmatig naar je kunstwerk en ga maar voelen. Je zult merken dat je steeds weer andere dingen ziet, heel bijzonder. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt en ik zie je graag.