Sommige mensen, jong of oud, hebben geen behoefte om te praten over hoe ze zich voelen of wat hen bezig houdt en voelen er ook weinig voor om een energetische behandeling te ondergaan. Voor deze mensen en voor iedereen die het gewoon leuk vindt om lekker bezig te zijn, bied ik ook creatieve werkvormen aan. Ik merk dat vooral hoogsensitieve mensen, kinderen en jongvolwassenen hierin geïnteresseerd zijn. Ben je nieuwsgierig geworden lees dan even verder.

Bij creatieve werkvormen ga je werken aan een creatief stuk. Dit kan een mandala zijn met kleurpotlood, maar ook een tekening/schilderij met stift, kleurpotlood of waterverf of een klei-opdracht. Kunstwerken die weergeven hoe jij je op dat moment voelt en waar en hoe je op dit moment in het leven staat. Niet alleen hetgeen wát en hoe je hebt getekend of gecreëerd, maar ook de kleuren die je hebt gebruikt, hebben een boodschap. Per keer kijken we naar wat je kunstwerk je zeggen wil, waar je last van hebt, welke vragen je bezig houden en wat je nodig hebt om je beter te voelen. Hierop worden de opdrachten aangepast. De meeste mensen komen 3-6 keer voor deze vorm van creatieve therapie en dan 2 keer per maand. 

Je zult merken dat creatief bezig zijn rustgevend en helend is. Het werkt ontspannend en therapeutisch en je krijgt nieuwe inzichten in wat je bezig houdt, je gedachten en gevoelens. Vaak is het kunstwerk een duiding voor dit moment andere keren gaat het om iets uit het verleden dat nu nog invloed heeft.

Het komt ook voor dat de boodschap die je krijgt bedoeld is voor in de toekomst. Soms dringt pas later tot je door wat de boodschap is. Geef jezelf daarom te tijd om je kunstwerk te begrijpen en te voelen. Uiteraard mag alles wat je maakt mee naar huis. Leg je kunstwerk op een plek in je huis waar je regelmatig bent of langsloopt. En kijk er regelmatig naar, steeds weer zie je andere dingen. Heel bijzonder. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Bijzondere techniek

Je kunt bij mij ook Was-tekeningen maken, ook wel Encaustic Art genoemd. We gebruiken een heet strijkbout en wasco. De kleuren laten we smelten op een heet strijkijzer en die strijk je op speciaal papier.  Dit doe je vanuit je gevoel, zonder het bewust te sturen. Iedereen kan creatief bezig zijn, je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet kunt kleuren of tekenen. Je tekent of kleurt vanuit je intuïtie. Er verschijnen bij deze was-tekeningen verschillende symbolen op je vel, bijvoorbeeld dieren, mensen, bomen, bloemen, cijfers en letters. Je zult versteld staan van wat je hebt gecreëerd. Het is heerlijk om uit je hoofd te stappen en alleen maar je gevoel te volgen. Probeer het maar een keer.